Produkty Nomax podkreślają markę producenta
Obecnie obserwujemy niemal wyścig w branży mięsnej, polegający na wprowadza...
więcejZoptymalizuj produkcję Twoich wędlin, uzyskaj pożądany efekt dzięki naszym Foliom Spożywczym
Folie spożywcze służą jako materiał pomocniczy lub funkcjonalny
w procesie produkcji wyrobów wędliniarskich.
Ze względu na swoje właściwości zatrzymywania wilgoci, a z drugiej strony przepuszczalności dla dymu wędzarniczego, folie spożywcze idealnie nadają się do produkcji zarówno uformowanych produktów całomięśniowych, jak i wyrobów o różnym stopniu rozdrobnienia.
Stanowią nieodzowny element usprawniający pracę, który dodatkowo optymalizuje koszty produkcji.
Dostępne folie:
Folia celulozowa Nomafilm® przeznaczona jest do użytku w procesie produkcyjnym różnego rodzaju wyrobów wędliniarskich i mięsnych – zarówno do produkcji wędzonek jak również produktów pieczonych. Posiada najwyższą jakość potwierdzoną certyfikatami i jest sprowadzana od zaufanych i sprawdzonych dostawców.
Typy folii celulozowej:
Oba typy folii celulozowej przeznaczone są do aplikacji zarówno ręcznej jak i automatycznej. |
Zalety i zastosowanie:
Folia kolagenowa Edicol przeznaczona jest do użytku w procesie produkcyjnym różnego rodzaju wyrobów wędliniarskich. Wysoka jakość oraz elastyczność folii kolagenowej umożliwiają produkcję wyrobów wędliniarskich
o wysokim standardzie.
W trakcie obróbki termicznej, folia kolagenowa łączy się z mięsem, dzięki czemu występują mniejsze ubytki wagowe, a wygląd produktu jest bardziej estetyczny. Zastosowanie folii w połączeniu z siatką wędliniarską daje możliwość łatwego usunięcia siatki z produktu finalnego.
Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem folii kolagenowej firmy Devro w Polsce.
Typy folii kolagenowej:
Czym jest folia kolagenowa?
|
Zastosowanie:
Jadalną folię kolagenową Edicol używamy w kombinacji z siatkami wędliniarskimi do produkcji różnorodnych wyrobów mięsnych: wędzonek (takich jak: szynka, baleron, schab), produktów wędliniarskich o różnym stopniu rozdrobnienia (wędzonych i parzonych), produktów suszonych (typu: krakowska, żywiecka), wyrobów szynkowych i szynkopodobnych w formie batonów lub bloków oraz produktów gotowych przeznaczonych do plasterkowania (zarówno wieprzowych jak i drobiowych).
Obecnie obserwujemy niemal wyścig w branży mięsnej, polegający na wprowadza...
więcejJuż od dawna mówi się, że produkty polskie sprzedają się lepiej. Tezę tę po...
więcejDzisiejsi konsumenci mają szeroki dostęp do różnego rodzaju produktów mięsn...
więcejWygoda i szeroka dostępność to jedne z największych zalet, za które konsume...
więcejDowiedz się więcej już teraz! Skorzystaj z możliwości kontaktu. Na każde pytanie chętnie odpowiemy!
Skontaktuj się z nami