W wielu regionach Polski tradycyjnym zwyczajem było wędzenie wędlin w pończochach. Pozwalało to na dobre uformowanie produktu i umożliwiało dostęp dymu wędzarniczego do wędlin. W dzisiejszych czasach nowoczesna produkcja wyrobów mięsnych wymaga sprawdzonych i przede wszystkim bezpiecznych dla produkcji żywności rozwiązań. To właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na wzbogacenie oferty siatek o grupę StockingNet.
Siatki StockingNet zostały opracowane z zachowaniem najwyższych standardów jakości obowiązujących dla wszystkich siatek wędliniarskich Nomanet, dostępnych w ofercie Grupy Nomax. Zostały one stworzone w celu nawiązania do dawnej tradycji produkcji wędlin. Zaprojektowano je tak, aby wspomagały utrzymanie soczystości, koloru i zapachu wędlin przez długi czas, co pomaga zachęcić klienta do zakupu produktu. Pełnią one także funkcję związaną z formowaniem produktu mięsnego. Jednocześnie nadają wędlinom szczególny, rzadko spotykany, rustykalny wygląd.
Siatki StockingNet produkowane są w dwóch wariantach – z wplecioną gumą, dla dodatkowego uformowania produktu oraz w wariancie bez gumy. Siatka ta jest dostępna bez gumy w kalibrach 125 mm i 160 mm, a z gumą w kalibrach 125 mm, 150 mm i 180 mm. Wszystkie siatki dostępne są w kolorze białym. W celu uzyskania odpowiedzi na wszystkie pytania zapraszamy do kontaktu z naszymi menadżerami sprzedaży i działem obsługi klienta.
LinkedIn @GrupaNomax
Blog Ekspercki Blog
Design Thinking w praktyce, czyli jak ugryźć tradycję we współczesnym zakładzie mięsnym?
Na dzisiejszym rynku produkcji wyrobów mięsnych funkcjonuje wiele sprawnie działających, dużych zakł...
Czytaj więcej