Barierowe osłonki transferujące przyprawy

Osłonki SpiceBar

Autorskie rozwiązanie dla klientów wymagających barierowości przy produkcji wędlin w otoczce z przypraw

Zastosowania

  • Kiełbasy trwałe i półtrwałe
  • Wędliny blokowe
  • Wędliny dojrzewające
  • Wędliny podrobowe
Osłonki SpiceBar

Osłonki SpiceBar

Opis produktu

SpiceBar to innowacyjne, autorskie rozwiązanie dla klientów wymagających barierowości przy produkcji wędlin w otoczce z przypraw.

Wysoka stabilność i zwiększona wytrzymałość mechaniczna osłonki, połączona z czystym procesem produkcji oraz możliwością długiego przechowywania produktu w chłodni sprawiają, że SpiceBar to rewolucyjne rozwiązanie na rynku osłonek z przyprawami.

GŁÓWNE ZALETY:

  • wysokie właściwości barierowe, które wpływają na eliminację ubytków procesów produkcji i wydłużają okres przechowywania wyrobów przed plasterkowaniem
  • stabilność kalibru na całej długości batonu, zapewniający powtarzalną średnicę plastrów
  • czysty proces produkcji, eliminacja konieczności czyszczenia urządzeń po aplikacji
  • większa aromatyczność produktów
  • wysoka wytrzymałość mechaniczna
  • równomierne, trwałe pokrycie przyprawą
  • doskonałe narzędzie do optymalizacji procesu produkcji produktów plasterkowanych w otoczce z przypraw

Osłonki SpiceBar

Warunki przechowywania

Rekomendujemy aby osłonki SpiceBar przechowywać według następujących zaleceń:

  • Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w zacienionym, suchym i chłodnym miejscu, w temp. 4-25°C i wilgotności względnej 40-60%, z dala od źródeł ciepła i stref o ujemnych temperaturach.
  • Termin przydatności do użycia: uzależniony od rodzaju zastosowanej posypki (do 8 miesięcy od daty produkcji).
  • Po otwarciu opakowania oryginalnego pozostałe osłonki należy przechowywać w zamkniętych workach foliowych i kartonach, w celu utrzymania odpowiedniego poziomu wilgotności.

Osłonki SpiceBar

Sposób użycia

Przedstawiamy rekomendowany przez nas sposób użycia i obróbki termicznej osłonek barierowych SpiceBar:

  • Osłonka gotowa do użycia po wyjęciu z opakowania (osłonki nie należy moczyć przed użyciem).
  • Nakładać na lejek nadziewarki i napełnić ściśle, lecz nie przepełniać
  • Należy zwrócić uwagę aby napełniając nie uszkodzić powierzchni przypraw
  • Produkt klipsować dobierająć odpowiedni rozmiar klipsa
  • Rekomendowany proces obróbki termicznej w pozycji wiszącej
  • Przykładowy proces obróbki termicznej:
  1. PARZENIE w temperaturze komory 78°C do uzyskania pożądanej temperatury w centrum batonu.
  • Po obróbce termicznej zalecane schłodzenie produktu wodą, najlepiej przerywanym prysznicem wodnym lub w kąpieli wodnej.
  • Po wystudzeniu produkt przechowywać w chłodni.
  • Rekomendowane podmrożenie produktu przed plastrowaniem.

Osłonki SpiceBar

Galeria zdjęć

  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar
  • SpiceBar
    SpiceBar

Biuro Obsługi Klienta

Zapraszamy

Nasi Konsultanci odpowiedzą na wszelkie pytania

Kontakt

Artykuły Prasowe

Masz pytania dotyczące naszych produktów?

Dowiedz się więcej już teraz! Skorzystaj z możliwości kontaktu. Na każde pytanie chętnie odpowiemy!

Skontaktuj się z nami